Hogyan működik az automatikus, ügyfél- illetve ügynök általi lemondás?
Ha nem tudod megnézni a videót, kérlek, olvasd el az utasítások szöveges változatát.
Automatikus lemondás (Auto-cancellation)
Az automatikus lemondás garantált, díjmentes foglalás törlés, ha nem történik meg a kifizetés.
Hogyan működik az automatikus lemondás?
- „Ingyenes lemondás” árkategória esetén a fizetésre csak a lemondási határidő lejártáig van szükség. Addig nem kell fizetni.
- „Nem visszatéríthető” árkategória esetén a foglalást követően 2 órád van arra, hogy a teljes összeget (100%) kifizesd.
Mindkét esetben, ha a fizetés nem történik meg időben, a foglalás automatikusan, díjmentesen törlésre kerül.
Hogyan lehet manuálisan, díjmentesen törölni a foglalást a határidő előtt?
1. Lépj be az ügynökségi fiókodba: Menü > Foglalások
2. Válaszd ki a kívánt foglalást.
3. Kattints a „Foglalás törlése” gombra, és töröld a foglalást díjmentesen, a határidő lejárta előtt.
Hogyan láthatod, mikor jár le a fizetési határidő?
- A Menü > Foglalások főoldalon és a foglaláson belül is megjelenik egy visszaszámláló, amely mutatja:
- az „Ingyenes lemondás” esetén a végső fizetési határidőt (dátum és idő),
- a „Nem visszatéríthető” foglalásnál pedig a 2 órás fizetési határidőt.
Ha az ügyfél a saját weboldaladon foglal, érvényes az automatikus törlés?
Igen. Ha a foglalás:
- a saját Unit Travel weboldaladon keresztül történik, vagy
- B2B2C fizetési sémában (ügyfél fizet a te linkeden keresztül),
akkor ugyanúgy érvényes az automatikus törlés, ha a turista nem fizeti ki időben a foglalás 100%-át.
Milyen termékekre vonatkozik az automatikus törlés?
Az ingyenes automatikus lemondás az összes Unit Travel termékre érvényes:
- Dinamikus csomagok
- Szállások
- Transzferek
- Repülőjegyek
- Kirándulások
- Autóbérlés









